
Ξεκινήστε τη δική σας επιχείρηση πώλησης παγωτού!
Ξεκινήστε τη δική σας επιχείρηση πώλησης παγωτού!
Θέλεις να ξεκινήσεις να πουλάς παγωτό και να έχεις τη δική σου επιχείρηση; Μάθε εδώ όλα τα βασικά που θα χρειαστείς!
Ο σκοπός αυτού του άρθρου είναι να βοηθήσει όποιον ενδιαφέρεται, ώστε να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση πώλησης παγωτού.
Είμαστε μια εταιρεία εξειδικευμένη στο παγωτό, που μπορεί να σας βοηθήσει με τις γνώσεις του γύρω από το παγωτό από την αρχή του καταστήματος όπως τι εξοπλισμό να επιλέξετε μέχρι την τελική επιλογή των α’ υλών και των προμηθευτών σας.
Το παγωτό είναι μια βιομηχανία αρκετών εκατομμύριων ευρώ, ακόμα και στη μικρή μας χώρα.
Ο λόγος είναι οι πολλές ζεστές ημέρες καθώς και ο μεγάλος όγκος τουριστών που υποδεχόμαστε.
Για τους ανθρώπους, το παγωτό είναι μια απόλαυση ενώ συχνά συνδυάζεται με κάποια γεγονότα όπως γιορτές, γενέθλια, οικογενειακά τραπέζια, κτλ.
Ως ένας τεχνίτης παγωτού, θα πρέπει να προσφέρεται μια ευτυχία στους ανθρώπους που αγοράζουν το προϊόν σας. Αυτό θα έχει ως συνέπεια να εργαστείτε αρκετές ώρες – πολλές περισσότερες από το συνηθισμένο σας ωράριο!
Αν δεν μπορείτε να εργαστείτε πολλές ώρες ή δεν είστε πρόθυμος να δημιουργήσετε αυτήν την ευτυχία στους πελάτες σας, τότε ειλικρινά μην ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση παγωτού!
Το παγωτό είναι μια τέχνη – από την πρώτη επαφή με τα μείγματα και τις παγωτομηχανές μέχρι το ιδανικό σερβίρισμα στο μπολάκι!
Αν υπήρχε μια παροιμία να περιγράφαμε την τέχνη του παγωτού, τότε αυτή θα ήταν η εξής: «Δώσε σε κάποιον ένα μπολ παγωτό και θα τον κάνεις ευτυχισμένο για όλη την ημέρα – Δώσε του ένα κατάστημα πώλησης παγωτού και θα τον κάνεις ευτυχισμένο για όλη του τη ζωή!»
Έτσι, αν έχετε την όρεξη και την προθυμία να ξεκινήσετε το δικό σας κατάστημα παγωτού, θα πρέπει πρώτα να λάβετε υπόψιν αρκετές σημαντικές πτυχές πριν το νέο σας εγχείρημα.
Μερικές σημαντικές ερωτήσεις που θα χρειαστεί να απαντήσετε πριν ξεκινήσετε την επιχείρησή σας:
- Πως γίνεται το παγωτό
- Τι εξοπλισμός χρειάζεται;
- Πόσο μεγάλη παγωτομηχανή χρειάζομαι;
- Ποια τα αναμενόμενα έσοδα;
- Ποιο το σημείο 0 που μπορείς να αναπτυχθείς με 2οκατάστημα;
- Τι εξτρά προϊόντα μπορώ να προσθέσω για να ανεβάσω τον μέσο όρο ανά απόδειξη;
- Θα επικεντρωθείτε σε έναν specificτύπο παγωτού (όπως βιολογικό, με στέβια, με οργανικές α ‘υλες) ή θα προσπαθήσετε να προσφέρετε ένα τέλειο gelato;
- Θα προσφέρετε παγωτό γιαούρτι;
- Ποια η τοποθεσία του καταστήματος;
- Τι επιπλέον εξοπλισμό θα χρειαστείτε όπως αποθηκευτικές βιτρίνες, καταψύκτες, κτλ;
- Τι τιμές θα πρέπει να χρεώνω για να είναι βιώσιμο το κατάστημα;
- Όλες οι παραπάνω ερωτήσεις θα πρέπει να απαντηθούν, ΠΡΙΝ ξεκινήσετε καν τη διαδικασία του στησίματος του καταστήματος.
Ο όμιλος FROZENBAR – EASYHORECA, με εμπειρία χρόνων στο χώρο του παγωτού, μπορεί να σας κατευθύνει 100% προς το σωστό και επιτυχημένο δρόμο για να ξεχωρίσετε και να αναπτυχθείτε στο χώρο της πώλησης παγωτού!
Υπάρχουν 3 στάδια παραγωγής παγωτού
Στην αρχή, αναμειγνύουμε τις πρώτες ύλες όπως το γάλα, γάλα σε σκόνη, σάκχαρα, λίπη όπως η κρέμα γάλακτος ή/και το βούτυρο. Όλα τα υλικά θα πρέπει να είναι βρασμένα – το μίγμα βράζεται σε θερμοκρασία 65-85c. Είναι η γνωστή σε όλους παστερίωση για να σκοτωθούν όλα τα επιβλαβή βακτήρια.
Αυτή η διαδικασία της παστερίωσης ορίζεται ρητά και από τους κανονισμούς τροφίμων της κάθε χώρας.
Στο δεύτερο στάδιο, μόλις το μίγμα βράσει θα πρέπει να κρυώσει γρήγορα μέσα σε 1 με 1,5 ώρα. Σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να φτάσει σε θερμοκρασία τους 7cή και ακόμα πιο χαμηλά στους 4c.
Μόλις κρυώσει το μείγμα προσθέτουμε τα διάφορα αρωματικά και φρούτα μας για να δημιουργήσουμε τις γεύσεις που επιθυμούμε.
Μπορείτε να φτιάξετε μια μεγάλη ποσότητα από ουδέτερο μείγμα και μετά να το χωρίσετε σε μικρότερα σκεύη όπου εκεί θα φτιάξετε τις γεύσεις παγωτού που επιθυμείτε.
Στο τρίτο στάδιο της παραγωγής, τοποθετούμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και αυτό μέσα σε 10-30 λεπτά έχει γίνει παγωτό. Ο χρόνος παραγωγής εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως την πυκνότητα του μίγματος, την λιπαρότητα, το είδος της παγωτομηχανής, κ.α.
Μόλις φτιαχτεί το παγωτό , το τοποθετούμε στο shock freezer όπου εκεί παθαίνει ένα «σοκ» και η θερμοκρασία πέφτει άμεσα και γρήγορα – με αυτόν τον τρόπο αποτρέπεται η δημιουργία κρυστάλλων στο παγωτό.
Ακολουθώντας όλες τις παραπάνω οδηγίες μπορείτε να φτιάξετε αυθεντικό παγωτό χωρίς να έχετε ιδιαίτερες γνώσεις πάνω σε αυτό το κομμάτι!
Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310.444211 ή 210.2851710 για την πλήρη κατασκευή και καθοδήγησή σας πάνω στο κομματί της δημιουργίας Gelateria με ποιοτικά χαρακτηριστικά.