
Παγωτομηχανή πως λειτουργεί – Όσα πρέπει να ξέρετε!
Παγωτομηχανή πως λειτουργεί – Όσα πρέπει να ξέρετε!
Είστε σε διαδικασία έρευνας γύρω από τις παγωτομηχανές, όμως δεν γνωρίζετε πως λειτουργούνε και «τρομάζετε» στην ιδέα της χρήσης τους;
Μη φοβάστε! Μόλις βρεθήκατε στο καταλληλότερο σημείο!
Η τεχνογνωσία του ομίλου FROZENBAR θα σας δώσει όλες τις απαραίτητες γνώσεις γύρω από τις παγωτομηχανές, πως λειτουργούνε καθώς και τι συντήρηση απαιτείται.
Πάμε να τα δούμε αναλυτικά..
Τα μέρη μιας παγωτομηχανής
Τα τεχνικά μέρη μιας παγωτομηχανής, χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες, όπως:
- Κάδοι για την ψύξη του μείγματος
- Κύλινδροι για την παραγωγή του παγωτού
- Ηλεκτρονικά μέρη & πλακέτες
- Κομπρέσσορες
- Εσωτερικά μέρη όπως γραναζιέρα, κ.α.
- Αναλώσιμα όπως λαστιχάκια,κ.α.
Τα τεχνικά μέρη όπως οι κομπρέσσορες, γραναζιέρες, κτλ τα γνωρίζουν άψογα οι τεχνικοί μας και είναι αυτά που δεν πρέπει να σας απασχολούν.
Με την σωστή χρήση και τον σχολαστικό έλεγχο, οι παγωτομηχανές σας θα διαρκέσουν για πολλά πολλά χρόνια πριν χρειαστούν κάποιο εξειδικευμένο serviceστα τεχνικά μέρη.
Πάμε να δούμε όμως τι κάνει το κάθε τεχνικό μέρος και που βοηθάει στην παραγωγή του παγωτού..
Κάδοι για την ψύξη του παγωτού
Είναι οι 2 κάδοι (αν η παγωτομηχανή προσφέρει 2+1 γεύσεις παγωτού softice) όπου εκεί παραμένει το μίγμα, ψύχεται ώστε να μην χαλάσει το καλοκαίρι και διατηρείτε φρέσκο μέχρι να φτάσει στον κύλινδρο παραγωγής.
Οι παγωτομηχανές FROZENBARέχουν υψηλή ψύξη στους κάδους κάτι που διασφαλίζει 100% το προϊόν, ακόμα και στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού.
Κύλινδροι παραγωγής παγωτού
Οι κύλινδροι (ανάλογα τις διαφορετικές γεύσεις που προσφέρει η μηχανή, υπάρχουν αντίστοιχοι κύλινδροι) είναι το μέρος που παγώνει και ετοιμάζεται το παγωτό.
Από εκεί σερβίρετε το παγωτό στους πελάτες σας.
Το παγωτό στον κύλινδρο φτάνει σε θερμοκρασία -4 έως -8 βαθμούς.
Ηλεκτρονικά μέρη και πλακέτες
Πρόκειται για το ηλεκτρονικό κομμάτι της κάθε παγωτομηχανής, όπου εξειδικευμένοι πίνακες και λογισμικό ελέγχουν όλη τη διάρκεια παραγωγής.
Από τη θερμοκρασία πάνω στους κάδους, μέχρι την ετοιμασία παραγωγής του μείγματος στους κυλίνδρους.
Τα ηλεκτρονικά μέρη είναι επίσης υπεύθυνα για την ομαλή λειτουργία της παγωτομηχανής όπως επίσης και την προστασία από έκτακτες διακοπές ρεύματος ή άμεση υψηλή τάση.
Κομπρέσσορες
Εδώ βρίσκεται η ψυχή της κάθε παγωτομηχανής FROZENBAR! Σε κάθε μηχανή παγωτού υπάρχουν 2 κομπρέσσορες με ξεχωριστή λειτουργία.
Ένας κομπρέσσορας είναι υπεύθυνος για την παραγωγή του μείγματος στους κυλίνδρους – και είναι και πολύ δυνατός – ενώ ένας μικρότερος κομπρέσσορας έχει στην αρμοδιότητά του την ομαλή ψύξη στους κάδους για να συντηρείται το παγωτό.
Οι κομπρέσσορες FROZENBARείναι πάντα ποιοτικοί και επώνυμοι, προερχόμενοι από την Ιταλία.
Εσωτερικά μέρη
Υπάρχουν πολλά εσωτερικά μέρη που 99% δε θα χρειαστεί ποτέ να μάθετε το όνομά τους!
Τέτοια μέρη είναι η γραναζιέρα της παγωτομηχανής, τα μοτέρ της αντλίας διόγκωσης,κ.α.
Η εταιρεία μας διαθέτει εξειδικευμένους τεχνικούς που μπορούν να αναλάβουν κάθε παγωτομηχανή, για οτιδήποτε χρειαστεί!
Αναλώσιμα
Στα αναλώσιμα τοποθετείται οτιδήποτε χρειάζεται αλλαγή ή συμπλήρωμα όπως τα λαστιχάκια της παγωτομηχανής, το φρέον, κ.α.
Ανάλογα τη χρήση, η αλλαγή για τα λαστιχάκια μπορεί να είναι από 2 μήνες έως 2 φορές το χρόνο.
Φρέον θα πρέπει να ελέγχεται πριν ξεκινήσει η σεζόν ή αν παρατηρήσετε μειωμένη απόδοση στην παγωτομηχανή σας.
Τέλος, στα αναλώσιμα είναι και τα μείγματα παγωτού soft ice που θα χρειαστείτε για τη λειτουργία της παγωτομηχανής.
Τα παραπάνω αποτελούν τα βασικά τεχνικά μέρη μιας παγωτομηχανής.
Αυτά που πραγματικά σας ενδιαφέρουν εσάς, είναι αρκετά πιο λίγα! Για όλα τα άλλα, έχει μελετήσει η FROZENBAR έτσι ώστε να μην τα ακούσετε σχεδόν ποτέ!
Σε αυτό συμβάλλει η αξιοπιστία των παγωτομηχανών FROZENBAR που εγγυόνται ένα άριστο αποτέλεσμα στο παγωτό, δίχως προβλήματα!
[ Δείτε τις παγωτομηχανές FROZENBAR]
Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310.444211 ή 210.2851710 για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παγωτομηχανές μας!