ανοιγμα μικρου καφε

Τα μικρά καφέ είναι τα πλέον ευέλικτα και επικερδή καταστήματα όχι μόνο στο χώρο της εστίασης αλλά στο εμπόριο και τις υπηρεσίες γενικότερα.

Συνήθως αποτελούν οικογενειακές επιχειρήσεις στα οποία υπάρχει αυτοαπασχόληση για να μείνουν χαμηλά τα πάγια έξοδα καθώς και να υπάρχει αυξημένη κερδοφορία.

Αυτά τα μικρά κερδοφόρα καταστήματα είναι η συνταγή απέναντι στην ανεργία και στην ανάγκη για επιχειρείν.

Όμως, όπως κάθε επιχειρηματική κίνηση, έτσι και το άνοιγμα ενός καταστήματος καφέ θα πρέπει να γίνει με προσεκτικές κινήσεις και έχοντας δίπλα σας μια εταιρεία που έχει κατασκευάσει και υποστηρίζει εκατοντάδες καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.

Σε αυτό το άρθρο θα δείτε αναλυτικά τι χρειάζεται για να ανοίξετε ένα μαγαζί εστίασης καθώς και γιατί τα μικρά καφέ και ιδιαίτερα αυτά που καινοτομούν, είναι τα πλέον αποδοτικά καταστήματα σε θέμα απόδοσης.

Μαγαζί για καφέ στο χέρι

anoigma kafeterias

Τα καταστήματα που προσφέρουν καφέ στο χέρι έχουν ραγδαία άνοδο τα τελευταία χρόνια. Σε αυτό συνέβαλε τόσο η ανάγκη για μικρές επενδύσεις από ιδιώτες που είτε είχαν μείνει άνεργοι είτε ήθελαν να φτιάξουν κάτι δικό τους όσο και η αύξηση της επί κεφαλή κατανάλωσης καφέ.

Τα μικρά καταστήματα προσφέρουν μεγάλες αποδόσεις στους κατόχους τους, αρκεί να στηθούν έξυπνα, σε στρατηγικό σημείο και με καινοτόμα προϊόντα.

Αν σκέφτεστε να ανοίξετε ακόμα ένα μαγαζί για καφέ στο χέρι, δίχως να διαφοροποιηθείτε ή να καινοτομήσετε, μην το κάνετε! Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος κι αν δεν έχετε κάτι διαφορετικό να προσφέρετε, τότε το μόνο που μπορεί να σας σώσει είναι το καταπληκτικό σημείο – περατζάδα ή η εξαιρετική σχέση ποιότητας τιμής.

Η επιτυχία σας εξαρτάται από την ιδέα που θα έχετε και το πως θα την υλοποίησετε. Εδώ έρχεται η εμπειρία και η τεχνογνωσία του ομίλου FROZENBAR–EASYHORECA για να σας βοηθήσει να φτιάξετε το ιδανικό κατάστημα εστίασης που θα σας προσφέρει μια καλή και κερδοφόρα απόδοση ενώ ταυτόχρονα οι πελάτες θα απολαμβάνουν καταπληκτικά προϊόντα σε τίμιες και προσιτές τιμές.

Ιδέες για μικρά καταστήματα

Πάρα πολλοί πελάτες έρχονται στα γραφεία μας και επιθυμούν να ανοίξουν «ένα μικρό μαγαζάκι, να βγάζει ένα μεροκάματα». Η σκέψη είναι λογική, όμως ο τρόπος σκέψης είναι λάθος!

Αν σκέφτεστε πως με ένα μικρό κατάστημα, χωρίς να διαφοροποιηθείτε ή να προσφέρετε κάτι καινοτόμο, μπορείτε να βγάζετε έστω ένα σταθερό μεροκάματο, τότε δε σκέφτεστε σωστά!

Όταν αναζητάτε ιδέες για μικρά καταστήματα, θα πρέπει να δείτε ένα διαφορετικό κατάστημα από αυτά που υπάρχουν ήδη στην περιοχή σας.

Υπάρχουν δεκάδες καινοτόμα προϊόντα που ακόμα δεν έχουν εισέλθει στην αγορά, για διάφορους λόγους.

Στην FROZENBAR μπορούμε να σας προτείνουμε αρκετές καινοτόμες λύσεις για το κατάστημά σας ενώ και σε αυτό το άρθρο θα σας αναλύσουμε 2 ιδέες για μικρά καταστήματα.

Μικρά κερδοφόρα καταστήματα

ανοιγμα καταστηματος καφε

Οι 2 λύσεις που θα σας προτείνουμε αφορούν καταστήματα σε επαρχιακή πόλη ή συνοικία μεγαλούπολης.

Το άνοιγμα ενός μικρού καφέ στην επαρχία ή στη συνοικία μιας μεγαλούπολης μπορεί να αποβεί μια καταπληκτική επιχειρηματική κίνηση – αρκεί να συνδυάζεται με τα κατάλληλα προϊόντα.

Είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι στη περιοχή σας θα υπάρχει πληθώρα καταστημάτων με καφέ – οπότε γιατί να φτιάξετε άλλο ένα κατάστημα με καφέ, χωρίς καμία διαφοροποίηση;

Αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να βρείτε το gapτης αγοράς και τι είναι αυτό που ζητάει ο κόσμος και δεν υπάρχει.

Μια ωραία ιδέα για μικρό κατάστημα στην επαρχία είναι να ανοίξετε ένα ποιοτικό και προσεγμένο μαγαζί με βάφλες, pancakes και λουκουμάδες. Σε αρκετά μέρη της επαρχίας που πηγαίνουμε καθημερινώς, δεν υπάρχουν τα ποιοτικά μαγαζιά που θα προσφέρουν ποιότητα και φρέσκιες ιδέες στους πελάτες.

Ένα μικρό μαγαζί με καθιστικό που θα προσφέρει βάφλες σε αρκετές επιλογές (γλυκές , αλμυρές , σοκολατένιες), κρέπες με διάφορα ζυμάρια (κανονικό, ολικής, Χρυσό) , Pancakes(γλυκά – αλμυρά σε δεκάδες επιλογές) καθώς και καταπληκτικούς λουκουμάδες (γλυκούς και αλμυρούς) ενώ θα συνδυαζόταν με 2-3 ακόμα μικρά προϊόντα (ομελέτα σε ξυλάκι ιδανικό για takeaway, Bubble Tea για ρόφημα στη νεολαία, καφέ ως συμπληρωματικό προϊόν) δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνει τη διαφορά στην επαρχία και να μη δουλέψει.

Τέτοια καταστήματα εκλείπουν από την αγορά, ειδικά στα μικρά χωριά και την επαρχία γενικότερα.

Ένα δεύτερο concept που αποτελεί μια πολύ καλή ιδέα για μικρά καταστήματα, είναι το νέο και καινοτόμο προϊόν Roll Ice. Τα καταστήματα Roll Ice αναπτύσσονται με ραγδαίους ρυθμούς και υπολογίζεται πως μέσα στα επόμενα 3 χρόνια θα υπάρχει τουλάχιστον ένα μαγαζί που προσφέρει ice rolls σε κάθε μικρή πόλη!

Βεβαίως το Roll ice δεν μπορεί να σταθεί μόνο του και χρειάζονται συμπληρωματικά προϊόντα – εκτός κι αν ανοίξετε το κατάστημα σε κάποιο τουριστικό σημείο.

Σε τουριστικά σημεία έχουμε στήσει δεκάδες καταστήματα IceRolls που στέκονται μόνα τους, με μόνο συμπληρωματικό προϊόν κάποια ροφήματα όπως καφές, χυμοί και σοκολάτες.

Τι κέρδος έχει ο καφές;

Dezato Ιωάννινα
Dezato by FROZENBAR

Καλά όλα αυτά, αλλά τι κέρδος έχει ο καφές στην πραγματικότητα; Γιατί πουλάνε όλα τα καταστήματα φθηνά;

Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα καταστήματα δεν γνωρίζουν πως να κάνουν κοστολόγηση – αυτός είναι και από τους κύριους λόγους που οδηγούνται στο κλείσιμο και στο λουκέτο.

Ο καφές είναι αλήθεια ότι έχει μεγάλο κέρδος – ένα από τα μεγαλύτερα στα προϊόντα εστίασης ενός καταστήματος.

Το κόστος της α’ ύλης, ως foodcost, ανέρχεται περίπου στα 0,35€ για ένα ποτήρι freddo espresso(14gr espresso με κόστος αγοράς 25€ / κιλό)

Η τιμή πώλησης ως take away είναι περίπου 1,60€ με το ΦΠΑ, καθαρή τιμή: 1,29€ . Άρα το ποσοστό κέρδους είναι περίπου 268%.

Καταλαβαίνουμε ότι είναι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό κέρδους που επαρκεί για να καλύψει όλα τα επιπρόσθετα λειτουργικά κόστη όπως κόστος ρεύματος μηχανής, φύρα του καφέ, προσωπικό,κ.α.

Αντίστοιχα και τα υπόλοιπα προϊόντα που θα τοποθετήσουμε στο μικρό καφέ μας θα πρέπει να έχουν μεγάλο περιθώριο κέρδους έτσι ώστε να είναι δυνατή η επιβίωσή μας στο χώρο της εστίασης και να έχουμε μια 100% υγιής και ανθεκτική επιχείρηση.

Τι χρειάζεται για να ανοίξω μαγαζί εστίασης

Dezato Θέρμη
Dezato Θέρμη

Για να ανοίξετε μαγαζί εστίασης θα χρειαστείτε α) την όρεξη να «τρέχετε» 24 ώρες το 24ωρο ειδικά στην αρχή της ζωής του και β) την ιδανικότερη τοποθεσία για να στηθεί το κατάστημά σας.

Θα πρέπει να είστε έτοιμος ότι κατά τους πρώτους μήνες ζωής του καταστήματος, θα χρειαστεί να τρέχετε επί 24ωρου βάσεως για όλα τα λειτουργικά και μη θέματα που θα προκύψουν.

Επίσης, για την καλύτερη δυνατή επιτυχία του καταστήματος, θα πρέπει να επιλέξετε το καλύτερο δυνατό location– δηλαδή μια τοποθεσία με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο «βόλτας».

Αν πληρούνται τα 2 παραπάνω κριτήρια και έχετε μια δυνατή εταιρεία από πίσω να σας καλύπτει, τότε η επιτυχία του καταστήματός σας είναι εξασφαλισμένη σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό.

Μπορούμε να σας δώσουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες από την αρχή του εγχειρήματός σας όπως τι καταστήματα να κοιτάξετε, σε ποιες περιοχές και με τι ανώτατα ενοίκια έτσι ώστε να υπάρχει βιωσιμότητα του καταστήματός σας.

Κεφάλαιο για άνοιγμα καφετέριας

Dezato Θέρμη

Πόσο κοστίζει να ανοίξεις μια καφετέρια ή ένα μαγαζί εστίασης άραγε;

Η συγκεκριμένη ερώτηση για να απαντηθεί απαιτεί πολλά δεδομένα στην εξίσωση όπως τα τετραγωνικά του καταστήματος, τον εξοπλισμό που θα τοποθετηθεί, τα προϊόντα, κ.α.

Σε γενικές γραμμές, η εταιρεία μας έχει κατασκευάσει επιτυχημένα καταστήματα από μόλις 15.000€!

Ναι, με ένα τόσο μικρό φαινομενικά budget, έχουμε στήσει επιτυχημένα καταστήματα στην επαρχία που δουλεύουν με ταχύρρυθμους ρυθμούς.

Το πόσα λεφτά χρειάζεται για να ανοίξεις μια καφετέρια, όπως γράψαμε και πιο πάνω είναι μια συνάρτηση δεδομένων.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να κανονίσετε μια επίσκεψη στα γραφεία μας για ένα πρώτο ραντεβού, ώστε να δούμε αναλυτικό το project σας καθώς και το τι θέλετε να δημιουργήσετε.

Η έμπειρη ομάδα μας θα σας κατευθύνει στην καλύτερη και πιο αποδοτική επιλογή για τη δημιουργία του καταστήματός σας.

Λειτουργικά έξοδα καφετέριας

Τα λειτουργικά έξοδα μιας καφετέριας ποικίλουν ανάλογα το ενοίκιο του καταστήματος, το προσωπικό, τις ΔΕΚΟ καθώς και τον ημερήσιο τζίρο(με βάση τον οποίο υπολογίζεται και το κόστος προμήθειας υλικών)

Το κόστος α’ υλών δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεπερνάει το 20-25% επί της τιμής πώλησης – σε διαφορετική περίπτωση δεν έχει γίνει σωστή τιμολόγηση και το μαγαζί «θα μπαίνει μέσα».

Το ενοίκιο είναι ένας μεγάλο μηνιαίο έξοδο, όμως έρχεται σε συνάρτηση με την τοποθεσία του καταστήματος.

Αν για παράδειγμα βρείτε ένα μαγαζί σε έναν κάθετο δρόμο μιας κεντρικής πλατείας με ενοίκιο 500€ και βρείτε και ένα αντίστοιχο κατάστημα μέσα στην κεντρική πλατεία με 2000€ ενοίκιο, τότε σίγουρα η 2ηεπιλογή είναι πιο συμφέρουσα και πιο αποδοτική, καθώς ο κόσμος της πλατείας είναι εν δυνάμει κοινό για το κατάστημά σας.

Γενικώς τα λειτουργικά έξοδα που θα πρέπει να σας προβληματίζουν και να τα έχετε όσο γίνεται πιο συγκρατημένα, είναι το ενοίκιο (πάγιο μηνιαίο έξοδο), το κόστος του προσωπικού (προτείνουμε αυτοαπασχόληση και όσα άτομα μετά είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία) καθώς και οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ..

Όλα τα υπόλοιπα λειτουργικά έξοδα μιας καφετέριας όπως α’ ύλες, ΦΠΑ, φόροι, κτλ έρχονται σε συνάρτηση με τον τζίρο και τις πωλήσεις σας.

Διακόσμηση καταστημάτων εστίασης

Η εταιρεία μας με την καθοδήγηση έμπειρων αρχιτεκτόνων και διακοσμητών, μπορεί να σας προσφέρει ένα πλήρες πακέτο κατασκευής και διακόσμησης του καταστήματός σας.

Η διακόσμηση στα καταστήματα εστίασης πρέπει να είναι άνετη στο μάτι καθώς και να τραβάει το ενδιαφέρον του πελάτη.

Με έξυπνες κινήσεις, πρέπει να πλασάρουμε τα προϊόντα μας δίχως όμως να καταλήξουμε να κουράσουμε τους επισκέπτες.

Ειδικά για τα μικρά καφέ, η διακόσμηση παίζει πρωταρχικό ρόλο καθώς έτσι το μαγαζί σας θα «δείξει» ακόμα περισσότερο ακόμα κι αν είναι αρκετά μικρό!

Η διακόσμηση ενός café bar παίζει μεγάλο και πρωταρχικό ρόλο. Εσείς θα μπαίνατε σε ένα μη καλαίσθητο κατάστημα; Κι αν το κάνατε, σίγουρα δε θα το επαναλαμβάνατε!

Επικοινωνήστε μαζί μας ώστε να σχεδιάσουμε μαζί το δικό σας κατάστημα εστίασης με καινοτόμα και κερδοφόρα προϊόντα. Η εμπειρία των εκατοντάδων καταστημάτων και η πείρα μας με χιλιάδες πελάτες σε όλη την Ευρώπη πάνω σε χώρους εστίασης, εγγυάται ότι μπορούμε μαζί να δημιουργήσουμε το δικό σας πετυχημένο κατάστημα!

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310.444211 ή 210.2851710 για να κανονίσουμε ένα ραντεβού για το δικό σας επιτυχημένο κατάστημα!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *