Άνοιγμα μικρού καφέ – Ιδέες για μικρά καφέ

Άνοιγμα μικρού καφέ – Ιδέες για μικρά καφέ

ιδεες για μικρα καφε

Τα μικρά καφέ είναι τα πλέον ευέλικτα και επικερδή καταστήματα όχι μόνο στο χώρο της εστίασης αλλά στο εμπόριο και τις υπηρεσίες γενικότερα.

Συνήθως αποτελούν οικογενειακές επιχειρήσεις στα οποία υπάρχει αυτοαπασχόληση για να μείνουν χαμηλά τα πάγια έξοδα καθώς και να υπάρχει αυξημένη κερδοφορία.

Αυτά τα μικρά κερδοφόρα καταστήματα είναι η συνταγή απέναντι στην ανεργία και στην ανάγκη για επιχειρείν.

Όμως, όπως κάθε επιχειρηματική κίνηση, έτσι και το άνοιγμα ενός καταστήματος καφέ θα πρέπει να γίνει με προσεκτικές κινήσεις και έχοντας δίπλα σας μια εταιρεία που έχει κατασκευάσει και υποστηρίζει εκατοντάδες καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.

Σε αυτό το άρθρο θα δείτε αναλυτικά τι χρειάζεται για να ανοίξετε ένα μαγαζί εστίασης καθώς και γιατί τα μικρά καφέ και ιδιαίτερα αυτά που καινοτομούν, είναι τα πλέον αποδοτικά καταστήματα σε θέμα απόδοσης.

 

Μαγαζί για καφέ στο χέρι

anoigma kafeterias

Τα καταστήματα που προσφέρουν καφέ στο χέρι έχουν ραγδαία άνοδο τα τελευταία χρόνια. Σε αυτό συνέβαλε τόσο η ανάγκη για μικρές επενδύσεις από ιδιώτες που είτε είχαν μείνει άνεργοι είτε ήθελαν να φτιάξουν κάτι δικό τους όσο και η αύξηση της επί κεφαλή κατανάλωσης καφέ.

Τα μικρά καταστήματα προσφέρουν μεγάλες αποδόσεις στους κατόχους τους, αρκεί να στηθούν έξυπνα, σε στρατηγικό σημείο και με καινοτόμα προϊόντα.

Αν σκέφτεστε να ανοίξετε ακόμα ένα μαγαζί για καφέ στο χέρι, δίχως να διαφοροποιηθείτε ή να καινοτομήσετε, μην το κάνετε! Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος κι αν δεν έχετε κάτι διαφορετικό να προσφέρετε, τότε το μόνο που μπορεί να σας σώσει είναι το καταπληκτικό σημείο – περατζάδα ή η εξαιρετική σχέση ποιότητας τιμής.

Η επιτυχία σας εξαρτάται από την ιδέα που θα έχετε και το πως θα την υλοποίησετε. Εδώ έρχεται η εμπειρία και η τεχνογνωσία του ομίλου FROZENBAR–EASYHORECA για να σας βοηθήσει να φτιάξετε το ιδανικό κατάστημα εστίασης που θα σας προσφέρει μια καλή και κερδοφόρα απόδοση ενώ ταυτόχρονα οι πελάτες θα απολαμβάνουν καταπληκτικά προϊόντα σε τίμιες και προσιτές τιμές.

Ιδέες για μικρά καταστήματα

Πάρα πολλοί πελάτες έρχονται στα γραφεία μας και επιθυμούν να ανοίξουν «ένα μικρό μαγαζάκι, να βγάζει ένα μεροκάματα». Η σκέψη είναι λογική, όμως ο τρόπος σκέψης είναι λάθος!

Αν σκέφτεστε πως με ένα μικρό κατάστημα, χωρίς να διαφοροποιηθείτε ή να προσφέρετε κάτι καινοτόμο, μπορείτε να βγάζετε έστω ένα σταθερό μεροκάματο, τότε δε σκέφτεστε σωστά!

Όταν αναζητάτε ιδέες για μικρά καταστήματα, θα πρέπει να δείτε ένα διαφορετικό κατάστημα από αυτά που υπάρχουν ήδη στην περιοχή σας.

Υπάρχουν δεκάδες καινοτόμα προϊόντα που ακόμα δεν έχουν εισέλθει στην αγορά, για διάφορους λόγους.

Στην FROZENBAR μπορούμε να σας προτείνουμε αρκετές καινοτόμες λύσεις για το κατάστημά σας ενώ και σε αυτό το άρθρο θα σας αναλύσουμε 2 ιδέες για μικρά καταστήματα.

 

Μικρά κερδοφόρα καταστήματα

ανοιγμα καταστηματος καφε

Οι 2 λύσεις που θα σας προτείνουμε αφορούν καταστήματα σε επαρχιακή πόλη ή συνοικία μεγαλούπολης.

Το άνοιγμα ενός μικρού καφέ στην επαρχία ή στη συνοικία μιας μεγαλούπολης μπορεί να αποβεί μια καταπληκτική επιχειρηματική κίνηση – αρκεί να συνδυάζεται με τα κατάλληλα προϊόντα.

Είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι στη περιοχή σας θα υπάρχει πληθώρα καταστημάτων με καφέ – οπότε γιατί να φτιάξετε άλλο ένα κατάστημα με καφέ, χωρίς καμία διαφοροποίηση;

Αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να βρείτε το gapτης αγοράς και τι είναι αυτό που ζητάει ο κόσμος και δεν υπάρχει.

Μια ωραία ιδέα για μικρό κατάστημα στην επαρχία είναι να ανοίξετε ένα ποιοτικό και προσεγμένο μαγαζί με βάφλες, pancakes και λουκουμάδες. Σε αρκετά μέρη της επαρχίας που πηγαίνουμε καθημερινώς, δεν υπάρχουν τα ποιοτικά μαγαζιά που θα προσφέρουν ποιότητα και φρέσκιες ιδέες στους πελάτες.

Ένα μικρό μαγαζί με καθιστικό που θα προσφέρει βάφλες σε αρκετές επιλογές (γλυκές , αλμυρές , σοκολατένιες), κρέπες με διάφορα ζυμάρια (κανονικό, ολικής, Χρυσό) , Pancakes(γλυκά – αλμυρά σε δεκάδες επιλογές) καθώς και καταπληκτικούς λουκουμάδες (γλυκούς και αλμυρούς) ενώ θα συνδυαζόταν με 2-3 ακόμα μικρά προϊόντα (ομελέτα σε ξυλάκι ιδανικό για takeaway, Bubble Tea για ρόφημα στη νεολαία, καφέ ως συμπληρωματικό προϊόν) δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνει τη διαφορά στην επαρχία και να μη δουλέψει.

Τέτοια καταστήματα εκλείπουν από την αγορά, ειδικά στα μικρά χωριά και την επαρχία γενικότερα.

Ένα δεύτερο concept που αποτελεί μια πολύ καλή ιδέα για μικρά καταστήματα, είναι το νέο και καινοτόμο προϊόν Roll Ice. Τα καταστήματα Roll Ice αναπτύσσονται με ραγδαίους ρυθμούς και υπολογίζεται πως μέσα στα επόμενα 3 χρόνια θα υπάρχει τουλάχιστον ένα μαγαζί που προσφέρει ice rolls σε κάθε μικρή πόλη!

Βεβαίως το Roll ice δεν μπορεί να σταθεί μόνο του και χρειάζονται συμπληρωματικά προϊόντα – εκτός κι αν ανοίξετε το κατάστημα σε κάποιο τουριστικό σημείο.

Σε τουριστικά σημεία έχουμε στήσει δεκάδες καταστήματα IceRolls που στέκονται μόνα τους, με μόνο συμπληρωματικό προϊόν κάποια ροφήματα όπως καφές, χυμοί και σοκολάτες.

Τι κέρδος έχει ο καφές;

Καλά όλα αυτά, αλλά τι κέρδος έχει ο καφές στην πραγματικότητα; Γιατί πουλάνε όλα τα καταστήματα φθηνά;

Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα καταστήματα δεν γνωρίζουν πως να κάνουν κοστολόγηση – αυτός είναι και από τους κύριους λόγους που οδηγούνται στο κλείσιμο και στο λουκέτο.

Ο καφές είναι αλήθεια ότι έχει μεγάλο κέρδος – ένα από τα μεγαλύτερα στα προϊόντα εστίασης ενός καταστήματος.

Το κόστος της α’ ύλης, ως foodcost, ανέρχεται περίπου στα 0,35€ για ένα ποτήρι freddo espresso(14gr espresso με κόστος αγοράς 25€ / κιλό)

Η τιμή πώλησης ως take away είναι περίπου 1,60€ με το ΦΠΑ, καθαρή τιμή: 1,29€ . Άρα το ποσοστό κέρδους είναι περίπου 268%.

Καταλαβαίνουμε ότι είναι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό κέρδους που επαρκεί για να καλύψει όλα τα επιπρόσθετα λειτουργικά κόστη όπως κόστος ρεύματος μηχανής, φύρα του καφέ, προσωπικό,κ.α.

Αντίστοιχα και τα υπόλοιπα προϊόντα που θα τοποθετήσουμε στο μικρό καφέ μας θα πρέπει να έχουν μεγάλο περιθώριο κέρδους έτσι ώστε να είναι δυνατή η επιβίωσή μας στο χώρο της εστίασης και να έχουμε μια 100% υγιής και ανθεκτική επιχείρηση.

 

Τι χρειάζεται για να ανοίξω μαγαζί εστίασης

Για να ανοίξετε μαγαζί εστίασης θα χρειαστείτε α) την όρεξη να «τρέχετε» 24 ώρες το 24ωρο ειδικά στην αρχή της ζωής του και β) την ιδανικότερη τοποθεσία για να στηθεί το κατάστημά σας.

Θα πρέπει να είστε έτοιμος ότι κατά τους πρώτους μήνες ζωής του καταστήματος, θα χρειαστεί να τρέχετε επί 24ωρου βάσεως για όλα τα λειτουργικά και μη θέματα που θα προκύψουν.

Επίσης, για την καλύτερη δυνατή επιτυχία του καταστήματος, θα πρέπει να επιλέξετε το καλύτερο δυνατό location– δηλαδή μια τοποθεσία με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο «βόλτας».

Αν πληρούνται τα 2 παραπάνω κριτήρια και έχετε μια δυνατή εταιρεία από πίσω να σας καλύπτει, τότε η επιτυχία του καταστήματός σας είναι εξασφαλισμένη σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό.

Μπορούμε να σας δώσουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες από την αρχή του εγχειρήματός σας όπως τι καταστήματα να κοιτάξετε, σε ποιες περιοχές και με τι ανώτατα ενοίκια έτσι ώστε να υπάρχει βιωσιμότητα του καταστήματός σας.

Κεφάλαιο για άνοιγμα καφετέριας

Dezato Θέρμη

Πόσο κοστίζει να ανοίξεις μια καφετέρια ή ένα μαγαζί εστίασης άραγε;

Η συγκεκριμένη ερώτηση για να απαντηθεί απαιτεί πολλά δεδομένα στην εξίσωση όπως τα τετραγωνικά του καταστήματος, τον εξοπλισμό που θα τοποθετηθεί, τα προϊόντα, κ.α.

Σε γενικές γραμμές, η εταιρεία μας έχει κατασκευάσει επιτυχημένα καταστήματα από μόλις 15.000€!

Ναι, με ένα τόσο μικρό φαινομενικά budget, έχουμε στήσει επιτυχημένα καταστήματα στην επαρχία που δουλεύουν με ταχύρρυθμους ρυθμούς.

Το πόσα λεφτά χρειάζεται για να ανοίξεις μια καφετέρια, όπως γράψαμε και πιο πάνω είναι μια συνάρτηση δεδομένων.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να κανονίσετε μια επίσκεψη στα γραφεία μας για ένα πρώτο ραντεβού, ώστε να δούμε αναλυτικό το project σας καθώς και το τι θέλετε να δημιουργήσετε.

Η έμπειρη ομάδα μας θα σας κατευθύνει στην καλύτερη και πιο αποδοτική επιλογή για τη δημιουργία του καταστήματός σας.

 

Λειτουργικά έξοδα καφετέριας

Τα λειτουργικά έξοδα μιας καφετέριας ποικίλουν ανάλογα το ενοίκιο του καταστήματος, το προσωπικό, τις ΔΕΚΟ καθώς και τον ημερήσιο τζίρο(με βάση τον οποίο υπολογίζεται και το κόστος προμήθειας υλικών)

Το κόστος α’ υλών δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεπερνάει το 20-25% επί της τιμής πώλησης – σε διαφορετική περίπτωση δεν έχει γίνει σωστή τιμολόγηση και το μαγαζί «θα μπαίνει μέσα».

Το ενοίκιο είναι ένας μεγάλο μηνιαίο έξοδο, όμως έρχεται σε συνάρτηση με την τοποθεσία του καταστήματος.

Αν για παράδειγμα βρείτε ένα μαγαζί σε έναν κάθετο δρόμο μιας κεντρικής πλατείας με ενοίκιο 500€ και βρείτε και ένα αντίστοιχο κατάστημα μέσα στην κεντρική πλατεία με 2000€ ενοίκιο, τότε σίγουρα η 2ηεπιλογή είναι πιο συμφέρουσα και πιο αποδοτική, καθώς ο κόσμος της πλατείας είναι εν δυνάμει κοινό για το κατάστημά σας.

Γενικώς τα λειτουργικά έξοδα που θα πρέπει να σας προβληματίζουν και να τα έχετε όσο γίνεται πιο συγκρατημένα, είναι το ενοίκιο (πάγιο μηνιαίο έξοδο), το κόστος του προσωπικού (προτείνουμε αυτοαπασχόληση και όσα άτομα μετά είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία) καθώς και οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ..

Όλα τα υπόλοιπα λειτουργικά έξοδα μιας καφετέριας όπως α’ ύλες, ΦΠΑ, φόροι, κτλ έρχονται σε συνάρτηση με τον τζίρο και τις πωλήσεις σας.

 

Διακόσμηση καταστημάτων εστίασης

Η εταιρεία μας με την καθοδήγηση έμπειρων αρχιτεκτόνων και διακοσμητών, μπορεί να σας προσφέρει ένα πλήρες πακέτο κατασκευής και διακόσμησης του καταστήματός σας.

Η διακόσμηση στα καταστήματα εστίασης πρέπει να είναι άνετη στο μάτι καθώς και να τραβάει το ενδιαφέρον του πελάτη.

Με έξυπνες κινήσεις, πρέπει να πλασάρουμε τα προϊόντα μας δίχως όμως να καταλήξουμε να κουράσουμε τους επισκέπτες.

Ειδικά για τα μικρά καφέ, η διακόσμηση παίζει πρωταρχικό ρόλο καθώς έτσι το μαγαζί σας θα «δείξει» ακόμα περισσότερο ακόμα κι αν είναι αρκετά μικρό!

Η διακόσμηση ενός café bar παίζει μεγάλο και πρωταρχικό ρόλο. Εσείς θα μπαίνατε σε ένα μη καλαίσθητο κατάστημα; Κι αν το κάνατε, σίγουρα δε θα το επαναλαμβάνατε!

Επικοινωνήστε μαζί μας ώστε να σχεδιάσουμε μαζί το δικό σας κατάστημα εστίασης με καινοτόμα και κερδοφόρα προϊόντα. Η εμπειρία των εκατοντάδων καταστημάτων και η πείρα μας με χιλιάδες πελάτες σε όλη την Ευρώπη πάνω σε χώρους εστίασης, εγγυάται ότι μπορούμε μαζί να δημιουργήσουμε το δικό σας πετυχημένο κατάστημα!

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310.444211 ή 210.2851710 για να κανονίσουμε ένα ραντεβού για το δικό σας επιτυχημένο κατάστημα!

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Ξεκινήστε τη δική σας επιχείρηση πώλησης παγωτού! 

Ξεκινήστε τη δική σας επιχείρηση πώλησης παγωτού! 

Θέλεις να ξεκινήσεις να πουλάς παγωτό και να έχεις τη δική σου επιχείρηση; Μάθε εδώ όλα τα βασικά που θα χρειαστείς! 

Ο σκοπός αυτού του άρθρου είναι να βοηθήσει όποιον ενδιαφέρεται, ώστε να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση πώλησης παγωτού.

Είμαστε μια εταιρεία εξειδικευμένη στο παγωτό, που μπορεί να σας βοηθήσει με τις γνώσεις του γύρω από το παγωτό από την αρχή του καταστήματος όπως τι εξοπλισμό να επιλέξετε μέχρι την τελική επιλογή των α’ υλών και των προμηθευτών σας.

Το παγωτό είναι μια βιομηχανία αρκετών εκατομμύριων ευρώ, ακόμα και στη μικρή μας χώρα.

Ο λόγος είναι οι πολλές ζεστές ημέρες καθώς και ο μεγάλος όγκος τουριστών που υποδεχόμαστε.

Για τους ανθρώπους, το παγωτό είναι μια απόλαυση ενώ συχνά συνδυάζεται με κάποια γεγονότα όπως γιορτές, γενέθλια, οικογενειακά τραπέζια, κτλ.

Ως ένας τεχνίτης παγωτού, θα πρέπει να προσφέρεται μια ευτυχία στους ανθρώπους που αγοράζουν το προϊόν σας. Αυτό θα έχει ως συνέπεια να εργαστείτε αρκετές ώρες – πολλές περισσότερες από το συνηθισμένο σας ωράριο!

Αν δεν μπορείτε να εργαστείτε πολλές ώρες ή δεν είστε πρόθυμος να δημιουργήσετε αυτήν την ευτυχία στους πελάτες σας, τότε ειλικρινά μην ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση παγωτού!

Το παγωτό είναι μια τέχνη – από την πρώτη επαφή με τα μείγματα και τις παγωτομηχανές μέχρι το ιδανικό σερβίρισμα στο μπολάκι!

Αν υπήρχε μια παροιμία να περιγράφαμε την τέχνη του παγωτού, τότε αυτή θα ήταν η εξής: «Δώσε σε κάποιον ένα μπολ παγωτό και θα τον κάνεις ευτυχισμένο για όλη την ημέρα – Δώσε του ένα κατάστημα πώλησης παγωτού και θα τον κάνεις ευτυχισμένο για όλη του τη ζωή!»

 

Έτσι, αν έχετε την όρεξη και την προθυμία να ξεκινήσετε το δικό σας κατάστημα παγωτού, θα πρέπει πρώτα να λάβετε υπόψιν αρκετές σημαντικές πτυχές πριν το νέο σας εγχείρημα.

Μερικές σημαντικές ερωτήσεις που θα χρειαστεί να απαντήσετε πριν ξεκινήσετε την επιχείρησή σας:

 

 • Πως γίνεται το παγωτό
 • Τι εξοπλισμός χρειάζεται;
 • Πόσο μεγάλη παγωτομηχανή χρειάζομαι;
 • Ποια τα αναμενόμενα έσοδα;
 • Ποιο το σημείο 0 που μπορείς να αναπτυχθείς με 2οκατάστημα;
 • Τι εξτρά προϊόντα μπορώ να προσθέσω για να ανεβάσω τον μέσο όρο ανά απόδειξη;
 • Θα επικεντρωθείτε σε έναν specificτύπο παγωτού (όπως βιολογικό, με στέβια, με οργανικές α ‘υλες) ή θα προσπαθήσετε να προσφέρετε ένα τέλειο gelato;
 • Θα προσφέρετε παγωτό γιαούρτι;
 • Ποια η τοποθεσία του καταστήματος;
 • Τι επιπλέον εξοπλισμό θα χρειαστείτε όπως αποθηκευτικές βιτρίνες, καταψύκτες, κτλ;
 • Τι τιμές θα πρέπει να χρεώνω για να είναι βιώσιμο το κατάστημα;
 • Όλες οι παραπάνω ερωτήσεις θα πρέπει να απαντηθούν, ΠΡΙΝ ξεκινήσετε καν τη διαδικασία του στησίματος του καταστήματος.

Ο όμιλος FROZENBAR – EASYHORECA, με εμπειρία χρόνων στο χώρο του παγωτού, μπορεί να σας κατευθύνει 100% προς το σωστό και επιτυχημένο δρόμο για να ξεχωρίσετε και να αναπτυχθείτε στο χώρο της πώλησης παγωτού!

 

Υπάρχουν 3 στάδια παραγωγής παγωτού

Στην αρχή, αναμειγνύουμε τις πρώτες ύλες όπως το γάλα, γάλα σε σκόνη, σάκχαρα, λίπη όπως η κρέμα γάλακτος ή/και το βούτυρο. Όλα τα υλικά θα πρέπει να είναι βρασμένα – το μίγμα βράζεται σε θερμοκρασία 65-85c. Είναι η γνωστή σε όλους παστερίωση για να σκοτωθούν όλα τα επιβλαβή βακτήρια.

Αυτή η διαδικασία της παστερίωσης ορίζεται ρητά και από τους κανονισμούς τροφίμων της κάθε χώρας.

Στο δεύτερο στάδιο, μόλις το μίγμα βράσει θα πρέπει να κρυώσει γρήγορα μέσα σε 1 με 1,5 ώρα. Σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να φτάσει σε θερμοκρασία τους 7cή και ακόμα πιο χαμηλά στους 4c.

Μόλις κρυώσει το μείγμα προσθέτουμε τα διάφορα αρωματικά και φρούτα μας για να δημιουργήσουμε τις γεύσεις που επιθυμούμε.

Μπορείτε να φτιάξετε μια μεγάλη ποσότητα από ουδέτερο μείγμα και μετά να το χωρίσετε σε μικρότερα σκεύη όπου εκεί θα φτιάξετε τις γεύσεις παγωτού που επιθυμείτε.

Στο τρίτο στάδιο της παραγωγής, τοποθετούμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και αυτό μέσα σε 10-30 λεπτά έχει γίνει παγωτό. Ο χρόνος παραγωγής εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως την πυκνότητα του μίγματος, την λιπαρότητα, το είδος της παγωτομηχανής, κ.α.

Μόλις φτιαχτεί το παγωτό , το τοποθετούμε στο shock freezer όπου εκεί παθαίνει ένα «σοκ» και η θερμοκρασία πέφτει άμεσα και γρήγορα – με αυτόν τον τρόπο αποτρέπεται η δημιουργία κρυστάλλων στο παγωτό.

Ακολουθώντας όλες τις παραπάνω οδηγίες μπορείτε να φτιάξετε αυθεντικό παγωτό χωρίς να έχετε ιδιαίτερες γνώσεις πάνω σε αυτό το κομμάτι!

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310.444211 ή 210.2851710 για την πλήρη κατασκευή και καθοδήγησή σας πάνω στο κομματί της δημιουργίας Gelateria με ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Παγωτομηχανή πως λειτουργεί – Όσα πρέπει να ξέρετε!

Παγωτομηχανή πως λειτουργεί – Όσα πρέπει να ξέρετε!

Είστε σε διαδικασία έρευνας γύρω από τις παγωτομηχανές, όμως δεν γνωρίζετε πως λειτουργούνε και «τρομάζετε» στην ιδέα της χρήσης τους;

Μη φοβάστε! Μόλις βρεθήκατε στο καταλληλότερο σημείο!

Η τεχνογνωσία του ομίλου FROZENBAR θα σας δώσει όλες τις απαραίτητες γνώσεις γύρω από τις παγωτομηχανές, πως λειτουργούνε καθώς και τι συντήρηση απαιτείται.

Πάμε να τα δούμε αναλυτικά..

 

Τα μέρη μιας παγωτομηχανής

Τα τεχνικά μέρη μιας παγωτομηχανής, χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες, όπως:

 • Κάδοι για την ψύξη του μείγματος
 • Κύλινδροι για την παραγωγή του παγωτού
 • Ηλεκτρονικά μέρη & πλακέτες
 • Κομπρέσσορες
 • Εσωτερικά μέρη όπως γραναζιέρα, κ.α.
 • Αναλώσιμα όπως λαστιχάκια,κ.α.

Τα τεχνικά μέρη όπως οι κομπρέσσορες, γραναζιέρες, κτλ τα γνωρίζουν άψογα οι τεχνικοί μας και είναι αυτά που δεν πρέπει να σας απασχολούν.

Με την σωστή χρήση και τον σχολαστικό έλεγχο, οι παγωτομηχανές σας θα διαρκέσουν για πολλά πολλά χρόνια πριν χρειαστούν κάποιο εξειδικευμένο serviceστα τεχνικά μέρη.

Πάμε να δούμε όμως τι κάνει το κάθε τεχνικό μέρος και που βοηθάει στην παραγωγή του παγωτού..

 

Κάδοι για την ψύξη του παγωτού

Είναι οι 2 κάδοι (αν η παγωτομηχανή προσφέρει 2+1 γεύσεις παγωτού softice) όπου εκεί παραμένει το μίγμα, ψύχεται ώστε να μην χαλάσει το καλοκαίρι και διατηρείτε φρέσκο μέχρι να φτάσει στον κύλινδρο παραγωγής.

Οι παγωτομηχανές FROZENBARέχουν υψηλή ψύξη στους κάδους κάτι που διασφαλίζει 100% το προϊόν, ακόμα και στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού.

 

Κύλινδροι παραγωγής παγωτού

Οι κύλινδροι (ανάλογα τις διαφορετικές γεύσεις που προσφέρει η μηχανή, υπάρχουν αντίστοιχοι κύλινδροι) είναι το μέρος που παγώνει και ετοιμάζεται το παγωτό.

Από εκεί σερβίρετε το παγωτό στους πελάτες σας.

Το παγωτό στον κύλινδρο φτάνει σε θερμοκρασία -4 έως -8 βαθμούς.

 

Ηλεκτρονικά μέρη και πλακέτες

Πρόκειται για το ηλεκτρονικό κομμάτι της κάθε παγωτομηχανής, όπου εξειδικευμένοι πίνακες και λογισμικό ελέγχουν όλη τη διάρκεια παραγωγής.

Από τη θερμοκρασία πάνω στους κάδους, μέχρι την ετοιμασία παραγωγής του μείγματος στους κυλίνδρους.

Τα ηλεκτρονικά μέρη είναι επίσης υπεύθυνα για την ομαλή λειτουργία της παγωτομηχανής όπως επίσης και την προστασία από έκτακτες διακοπές ρεύματος ή άμεση υψηλή τάση.

 

Κομπρέσσορες

Εδώ βρίσκεται η ψυχή της κάθε παγωτομηχανής FROZENBAR! Σε κάθε μηχανή παγωτού υπάρχουν 2 κομπρέσσορες με ξεχωριστή λειτουργία.

Ένας κομπρέσσορας είναι υπεύθυνος για την παραγωγή του μείγματος στους κυλίνδρους – και είναι και πολύ δυνατός – ενώ ένας μικρότερος κομπρέσσορας έχει στην αρμοδιότητά του την ομαλή ψύξη στους κάδους για να συντηρείται το παγωτό.

Οι κομπρέσσορες FROZENBARείναι πάντα ποιοτικοί και επώνυμοι, προερχόμενοι από την Ιταλία.

 

Εσωτερικά μέρη

Υπάρχουν πολλά εσωτερικά μέρη που 99% δε θα χρειαστεί ποτέ να μάθετε το όνομά τους!

Τέτοια μέρη είναι η γραναζιέρα της παγωτομηχανής, τα μοτέρ της αντλίας διόγκωσης,κ.α.

Η εταιρεία μας διαθέτει εξειδικευμένους τεχνικούς που μπορούν να αναλάβουν κάθε παγωτομηχανή, για οτιδήποτε χρειαστεί!

 

Αναλώσιμα

Στα αναλώσιμα τοποθετείται οτιδήποτε χρειάζεται αλλαγή ή συμπλήρωμα όπως τα λαστιχάκια της παγωτομηχανής, το φρέον, κ.α.

Ανάλογα τη χρήση, η αλλαγή για τα λαστιχάκια μπορεί να είναι από 2 μήνες έως 2 φορές το χρόνο.

Φρέον θα πρέπει να ελέγχεται πριν ξεκινήσει η σεζόν ή αν παρατηρήσετε μειωμένη απόδοση στην παγωτομηχανή σας.

Τέλος, στα αναλώσιμα είναι και τα μείγματα παγωτού soft ice που θα χρειαστείτε για τη λειτουργία της παγωτομηχανής.

Τα παραπάνω αποτελούν τα βασικά τεχνικά μέρη μιας παγωτομηχανής.

Αυτά που πραγματικά σας ενδιαφέρουν εσάς, είναι αρκετά πιο λίγα! Για όλα τα άλλα, έχει μελετήσει η FROZENBAR έτσι ώστε να μην τα ακούσετε σχεδόν ποτέ!

Σε αυτό συμβάλλει η αξιοπιστία των παγωτομηχανών FROZENBAR που εγγυόνται ένα άριστο αποτέλεσμα στο παγωτό, δίχως προβλήματα!

 

[ Δείτε τις παγωτομηχανές FROZENBAR]

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310.444211 ή 210.2851710 για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παγωτομηχανές μας!

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Τι χρειάζεται να ξέρετε για την συντήρηση της παγωτομηχανής σας 

Τι χρειάζεται να ξέρετε για την συντήρηση της παγωτομηχανής σας 

Μια παγωτομηχανή FROZENBAR χρειάζεται ελάχιστη συντήρηση και μικρή φροντίδα, έτσι ώστε να σας δουλεύει απροβλημάτιστα για πολλά χρόνια.

Με τις συμβουλές μας μέσα από αυτό το άρθρο, θα μάθετε τα πάντα για την φροντίδα της παγωτομηχανής FROZENBARκαι τι πρέπει να κάνετε για να λειτουργεί πάντα στο 100% της λειτουργίας της!

 

Λειτουργία καθαρισμού και ξεκίνημα παγωτομηχανής μετά από το καθάρισμα.

Η παγωτομηχανή μια φορά την εβδομάδα (ή 2 αν υπάρχει μικρή κίνηση) θα πρέπει να καθαρίζεται. Η διαδικασία του καθαρισμού είναι πολύ εύκολη και γίνεται μέσα σε περίπου 10-15’.

Το καθάρισμα της παγωτομηχανής εγγυάται ότι όλα τα υπολείμματα έχουν φύγει από τους κάδους της μηχανής και ότι η παγωτομηχανή μας είναι έτοιμη για χρήση, με τα καινούργια μείγματα.

Καθώς καθαρίζετε την παγωτομηχανή (μπορείτε να δείτε και το αντίστοιχο βίντεο εδώ για να σας βοηθήσει) πρέπει να εκτελέσετε μια σειρά από λειτουργίες, όπως το ξέπλυμα, το σκούπισμα και τέλος η εξαέρωση πριν βάλετε σε λειτουργία την μηχανή παγωτού.

Η εξαέρωση μετά το καθάρισμα και πριντην έναρξη της λειτουργίας της παγωτομηχανής, είναι πολύ σημαντική καθώς έτσι απομακρύνεται ο αέρας που υπάρχει στους κυλίνδρους και αποτρέπει τον σχηματισμό κρυστάλλων που θα οδηγήσουν σε πάγωμα του κυλίνδρου και σταμάτημα της παγωτομηχανής.

Αρκετά προβλήματα στη χρήση της παγωτομηχανής ξεκινάνε από την μη εξαέρωση κατά τη διαδικασία του καθαρισμού.

Αν παραβλέψετε την εξαέρωση είναι πολύ πιθανόν ο αέρας που υπάρχει μέσα να παγώσει τον κύλινδρο και να σταματήσει η λειτουργία της παγωτομηχανή σας.

Αν συμβεί αυτό θα πρέπει να σταματήσετε τη λειτουργία της και να κάνετε τη διαδικασία του καθαρισμού.

Αυτό συμβαίνει 100% από την χρήση και τη μη τήρηση των οδηγιών χρήσεως.

 

Τι να προσέξετε κατά τη χρήση της μηχανής

Κατά τη χρήση της παγωτομηχανής, υπάρχουν μερικά μικρά πραγματάκια που πρέπει να προσέξετε, για να έχετε 100% απρόσκοπτη λειτουργία.

Ένα από τα πλέον σημαντικά θέματα κατά τη χρήση της παγωτομηχανής, είναι να μην την αφήνετε ποτέ χωρίς μείγμα παγωτού.

Όλες οι παγωτομηχανές FROZENBAR έχουν οπτική ένδειξη όταν το μίγμα παγωτού πέσει αρκετά πάνω στους κάδους ψύξης.

Αν αφήσετε τη παγωτομηχανή χωρίς μείγμα, ο κύλινδρος παραγωγής θα τραβήξει αέρα και υπάρχει η πιθανότητα να πιάσει πάγο (ίδια περίπτωση με το να μη γίνει εξαέρωση μετά τον καθαρισμό και πριν τη λειτουργία της παγωτομηχανής).

Ένα άλλο πολύ σημαντικό θέμα, είναι η παγωτομηχανή να έχει δεξιά και αριστερά περίπου 50 πόντους έτσι ώστε να «αναπνέει» και να αποβάλλει τον ζεστό αέρα που παράγει.

Αν «μπουκώσετε» την παγωτομηχανή, δε θα λειτουργεί σωστά με αποτέλεσμα να παράγει λιγότερα κιλά την ώρα, απ’ότι έχει κατασκευαστεί από το εργοστάσιο.

Τα τεχνικά μέρη μιας παγωτομηχανής για να δουλεύουν 100% σωστά και να παράγουν την ποσότητα που είναι κατασκευασμένα, θα πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία έως 35-40c. Οποιαδήποτε παραπάνω θερμοκρασία, μειώνει την απόδοση της παγωτομηχανής.

 

 

Συντήρηση και κλείσιμο παγωτομηχανής για το χειμώνα

Αν την παγωτομηχανή θα την δουλεύετε μόνο το καλοκαίρι, τον χειμώνα θα πρέπει να την κλείσετε αεροστεγώς με φιλμ αφού πρώτα έχει κάνει ένα καλό καθάρισμα και την έχετε στεγνώσει 100% (τυχόν υπολείμματα νερού θα δημιουργήσουν μούχλα και μύκητες).

Κλείστε τη μηχανή με ένα φιλμ συσκευασίας και συντηρήστε την για τον χειμώνα, έτσι ώστε το καλοκαίρι να είναι έτοιμη για χρήση.

Πριν την ξεκινήσετε το καλοκαίρι, καλό είναι να ελέγξουμε τους ιμάντες για τυχόν φθορές καθώς και τα υγρά, που μπορεί να έχουν μειωθεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Σε κάθε περίπτωση, για οποιαδήποτε απορία που έχετε σχετικά με τη λειτουργία της παγωτομηχανής, μπορείτε να μας καλείστε στο 2310.444211 (Β.Ελλάδα) ή 210.2851710 (Ν.Ελλάδα) ή να μας στείλετε e-mail στο info [@] frozenbar.gr

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Γιατί το παγωτό soft είναι το πλέον κερδοφόρο προϊόν για ένα κατάστημα εστίασης!

Γιατί το παγωτό soft είναι το πλέον κερδοφόρο προϊόν για ένα κατάστημα εστίασης!

Το παγωτό soft ice είναι μια μεγάλη προσθήκη σε ένα κατάστημα εστίασης – είναι από τα λίγα προϊόντα που μπορούν να προστεθούν δίχως να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του καταστήματος.

Αν π.χ. ένα κατάστημα πουλάει snacks όπως burgers, club sandwich κ.α. αν προσθέσει ένα γλυκό στο κατάστημα όπως βάφλες ή pancakes, τότε υπάρχει περίπτωση να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του καταστήματος.

Όμως αυτό δεν ισχύει για το παγωτό soft ice καθώς το συγκεκριμένο προϊόν “κολλάει” σχεδόν σε όλα τα καταστήματα εστίασης!

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει με μεγάλη επιτυχία ακόμα και εστιατόρια και ταβέρνες να εισάγουν παγωτομηχανή soft για να προσφέρουν είτε ως γλύκισμα στο τέλος είτε ακόμα και ως εξτρά προϊόν στον κατάλογό τους, το γευστικό παγωτό soft ice FROZENBAR!

 

Τι όμως κάνει το παγωτό μηχανής να ξεχωρίζει και να κερδίζει τις καρδιές μικρών και μεγάλων;

Το παγωτό soft είναι ένα ελαφρύ γλυκό που μπορεί να προσφέρει κάθε κατάστημα εστίασης και να κερδίζει συνεχώς έδαφος και νέους πελάτες.

Είναι ένα εύκολο προϊόν καθώς δε χρειάζεται ιδιαίτερη ετοιμασία – υπάρχει πάντα μέσα στην παγωτομηχανή και απλά ο υπάλληλος που θα εξυπηρετήσει, κατεβάζει τον μοχλό και το σερβίρει στον πελάτη μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα!

Το παγωτό μηχανής έρχεται σε διάφορες γεύσεις όπως βανίλια, σοκολάτα , φράουλα, μπανάνα, μαστίχα, Bueno, κ.α. – Η εταιρεία μς παράγει πάνω από 10 διαφορετικές γεύσεις soft ice!

Το καλό και αυθεντικό soft ice, όπως το παγωτό FROZENBAR είναι χαμηλό σε λιπαρά και με πολύ εύγευστη γεύση.

Μπορεί να συνδυαστεί με σιρόπια φρούτων, ξηρούς καρπούς, πραλίνες, κ.α. έτσι ώστε να έρθει στη γεύση του πελάτη, έτσι ακριβώς όπως το θέλει!

 

Συσκευασίες παγωτού και κοστολόγια

Τα μείγματα παγωτού έρχονται σε 1kg συσκευασία και σε κούτα των 15kg.

Το κοστολόγιο για ένα παγωτό χωνάκι των 100γραμμαρίων είναι μόλις 0.15€ (!).

Από αυτό και μόνο καταλαβαίνετε πόσο τεράστια ποσοστά κέρδους υπάρχουν στο παγωτό μηχανής.

Μια καλή και τίμια τιμή πώλησης είναι 1,50€ για ένα παγωτό των 100-120γραμμαρίων και ένα καλό χωνάκι μπισκότο.

Το food cost δεν υπερβαίνει το 15% – ένα από τα χαμηλότερα food cost της αγοράς σε προϊόντα εστίασης!

Αν διαβάσετε και το άρθρο μας σχετικά με την απόσβεση μιας παγωτομηχανής, θα δείτε ότι μέσα στο πρώτο 7μηνο λειτουργίας θα έχετε κέρδος παραπάνω από 9.000€, αρκεί να δίνετε 70 παγωτά ημερησίως – ένας αριθμός πάρα πολύ μικρός για ένα μέσο κατάστημα εστίασης!

Σκεφθείτε επίσης πως η τιμή πώλησης 1,50€ είναι μια μέση χαμηλή τιμή, καθώς καταστήματα που υπάρχουν σε κεντρικά σημεία ή ακόμα και τουριστικά σημεία, έχουν τιμή πώλησης στο παγωτό soft ice άνω των 2€!

 

Συντήρηση παγωτομηχανής

Μια παγωτομηχανή απαιτεί ελάχιστη συντήρηση. Αυτό που θα πρέπει να κάνετε εξ’αρχής είναι να τηρείτε τις οδηγίες της εταιρείας μας όπως να μην αφήνετε την παγωτομηχανή δίχως μίγμα, καθώς τότε θα «τραβήξει» αέρα ο κύλινδρος και θα παγώσει, με αποτέλεσμα να μην βγάζει σωστό παγωτό.

Ένα άλλο σημαντικό είναι η συντήρηση της παγωτομηχανής τον χειμώνα – προτείνουμε σε όλους μας τους πελάτες που κλείνουν τις παγωτομηχανές τον χειμώνα, να τις συσκευάζουν με φιλμ έτσι ώστε να μη είναι εύκολη η εισχώρηση σκόνης και σωματιδίων.

 

Πως να επιλέξετε μια εταιρεία για την παγωτομηχανή σας

Σημαντικό ρόλο για την επιλογή εταιρείας για την νέα σας παγωτομηχανή, είναι η after sales υποστήριξη καθώς και η άμεση  διαθεσιμότητα σε ανταλλακτικά και αναλώσιμα όπως λαστιχάκια, κομπρέσσορες, μοτεράκια, ανεμιστήρες, κ.α.

Η εταιρεία μας διαθέτει γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και μπορεί άμεσα να εξυπηρετήσει κάθε σας ανάγκη. Διαθέτουμε την μεγαλύτερη ποικιλία από ετοιμοπαράδοτα ανταλλακτικά και αναλώσιμα, καθώς κάθε χρόνο τροφοδοτούμε πάνω από 150 νέα καταστήματα, με καινούργιες επαγγελματικές παγωτομηχανές!

Μπορείτε να μας επισκεφθείτε από κοντά στη Θεσσαλονίκη στην οδό Κουντουριώτη 54 – περιοχή Πυλαία καθώς και στην Αθήνα στην Μεταμόρφωση, Αρκαδίου 19.

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Άνοιξε το δικό σου κατάστημα Roll ice cream!

Άνοιξε το δικό σου κατάστημα Roll ice!

Το roll ice cream ή αλλιώς ice rolls είναι μια νέα τάση στο παγωτό, που έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα από το 2013 από την FROZENBAR HELLAS.

Πρόκειται για «Ταϋλανδέζικο» παγωτό καθώς εκεί βρίσκεται η προέλευση αυτού του στυλ παγωτού.

Ήδη στην Ταϋλάνδη από το 1990 προσφέρουν φρέσκο χειροποίητο παγωτό σε ρολάκια!

 

Τι είναι όμως το roll ice cream ;

Το roll ice cream πρόκειται για φρέσκο χειροποίητο παγωτό που φτιάχνεται μπροστά στα μάτια του πελάτη.

Το παγωτό έχει κύριο συστατικό το γάλα ενώ προσφέρεται σε άπειρες παραλλαγές όπως σορμπέ χωρίς γάλα, με διάφορα toppings, με φρέσκους χυμούς, κτλ.

Ο καταναλωτής απλά επιλέγει τα υλικά που επιθυμεί και αν θέλει να βγει το παγωτό σε ρολά ή σαν μπάλα παγωτού.

 

Η μορφή που θα επιλέξει ο πελάτης επηρεάζει το τελικό προϊόν καθώς τα ρολάκια παγωτού – ice rolls – είναι πιο συμπαγές και λιώνουν πιο αργά ενώ η μπάλα παγωτού λιώνει πιο γρήγορα όμως πρόκειται για μαλακό φρέσκο παγωτό χωρίς ίχνος από κρυσταλλάκια!

Τι περιέχει το ice roll;

Το παγωτό ice roll μπορεί να περιέχει σχεδόν τα πάντα! Μπορείτε να φτιάξετε παγωτό μόνο από φρέσκο γάλα ή να χρησιμοποιείστε τα ειδικά μείγματα soft παγωτού της εταιρείας μας και να φτιάξτε σε 30¨ παγωτό rolls!

Από την άλλη, με την ειδική τεχνογνωσία της FROZENBAR σας παρέχουμε όλα τα απαραίτητα υλικά ώστε να φτιάξετε ακόμα και παγωτό σορμπέ χωρίς γάλα και με ελάχιστες θερμίδες – διαθέσιμο σε 16 γεύσεις!

 

Φτιάξτε καταπληκτικές γεύσεις όπως φράουλα, τσιχλόφουσκα, blueberry, mango,passion fruit και άλλες εξωτικές γεύσεις, μπροστά στα μάτια του πελάτη.

 

Πως μπορώ να ανοίξω ένα κατάστημα με ice roll;

Το άνοιγμα καταστήματος με roll ice cream είναι εύκολη υπόθεση! Η FROZENBAR σας παρέχει την απαραίτητη τεχνογνωσία όπως σχέδια καταστήματος, πλήρης εξοπλισμός, εκπαίδευση πάνω στα μηχανήματα καθώς και όλες τις α΄ύλες που χρειάζεστε.

Δεν έχουμε royalties fees ή άλλες χρεώσεις στα προγράμματά μας.

Το άνοιγμα ενός καταστήματος με roll ice cream καθώς και συνοδευτικά προϊόντα, κοστίζει περίπου από 15.000€ χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα κατασκευαστικά έξοδα.

 

Τι περιθώρια κέρδους υπάρχουν στο roll ice;

To ice roll διαθέτει υψηλά περιθώρια κέρδους. Το food cost από την εταιρεία μας είναι ιδιαίτερα χαμηλό καθώς είμαστε παραγωγοί μειγμάτων ice rolls οπότε οι τιμές που αγοράζετε είναι ιδιαίτερα χαμηλές.

Φανταστείτε πως μια τυπική μερίδα roll ice cream έχει food cost περίπου 0.35€ ενώ αντίστοιχα μια σορμπέ μερίδα περίπου 0.20€.

Αντίστοιχα οι τιμές πώλησης ξεκινάνε από 3.5€ / μερίδα.

Καταλαβαίνετε ότι τα περιθώρια κέρδους σε ένα κατάστημα με roll ice cream από την FROZENBAR είναι τεράστια!

Με την τεχνογνωσία μας από το 2013 (είμαστε η πρώτη εταιρεία που εισήγαγε και κατασκεύασε μηχανήματα roll ice cream στην Ελλάδα και την Κύπρο) μπορούμε να σας εγγυηθούμε για την επιτυχία στο κατάστημά σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310.444211 (γραφείο Θεσσαλονίκης) ή 210.2851710 , 210.3000628 (γραφείο Αθήνας) για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα καταστήματα ή τα μηχανήματα roll ice cream.

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Τι να κοιτάξετε σε μια εταιρεία εστίασης πριν την αγορά της παγωτομηχανής σας.

Μια επαγγελματική παγωτομηχανή, δεν είναι μια απλή αγορά. Είναι από τα σημαντικότερα μηχανήματα του καταστήματός σας και θα πρέπει να γίνει ενδελεχή έρευνα αγοράς πριν καταλήξετε στο κατάλληλο μοντέλο καθώς και στην ιδανική εταιρεία εξοπλισμού εστίασης που θα επιλέξετε.

 

Ειδικότερα η εταιρεία που θα επιλέξετε, σε μερικές περιπτώσεις παίζει μεγαλύτερο ρόλο ακόμα και από την μάρκα της παγωτομηχανής!

 

Όπως όλοι γνωρίζουμε, πάντα υπάρχει πιθανότητα το οποιοδήποτε μηχάνημα για βγάλει κάποιο πρόβλημα – από το πιο οικονομικό μέχρι το πιο ακριβό.

 

Εκεί ακριβώς είναι που ξεχωρίζουν οι μεγάλες και επαγγελματικές εταιρείες από τις πιο μικρές που σκοπό έχουν απλά την πώληση του εξοπλισμού στον πελάτη δίχως την κατάλληλη after market υποστήριξη.

 

Εδώ θα σας παραθέσουμε 3 σημαντικά σημεία που πρέπει να κοιτάξετε στην εταιρεία που θα συνεργαστείτε για την προμήθεια τόσο της παγωτομηχανής σας όσο και οποιουδήποτε εξτρά εξοπλισμού εστίασης.

 

Δυνατές συνεργασίες με μεγάλους πελάτες

 

Μια εταιρεία που συνεργάζεται με μεγάλους πελάτες για αρκετά χρόνια, σίγουρα χαρακτηρίζεται από αξιοπρέπεια και επαγγελματική δουλειά. Καμία μεγάλη εταιρεία δε θα συνεργαζόταν με μια εταιρεία που δεν θα παρείχε τα απαραίτητα όπως συνεχή υποστήριξη, καλά μηχανήματα, after sales υποστήριξη, κτλ.

 

Πριν την αγορά της μηχανής παγωτού, ελέγξτε η εταιρεία που θέλετε να συνεργαστείτε ποιους δυνατούς και μεγάλους πελάτες έχει στο πελατολόγιό της κι αν είναι δυνατόν, επικοινωνήστε μαζί τους ώστε να ρωτήσετε την γνώμη τους για την εταιρεία.

 

Εκτεταμένο δίκτυο πωλήσεων και υποστήριξης

 

Κάθε μεγάλη εταιρεία πρέπει να διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο πωλήσεων καθώς και after sales υποστήριξης. Καλή η πώληση, αλλά εάν δεν συνδυάζεται με την αντίστοιχη υποστήριξη τότε το όνομα της κάθε εταιρείας «μαυρίζεται» γρήγορα.

 

Τουλάχιστον στα περισσότερα μέρη της χερσαίας Ελλάδας θα πρέπει η εταιρεία να διαθέτει συνεργαζόμενους τεχνικούς καθώς και ψυκτικούς στην περίπτωση αγοράς παγωτομηχανής. Ένα μικρό πρόβλημα σε κάποιο μηχάνημα θα σας κοστίσει αρκετές δεκάδες ευρώ αν δεν φτιαχτεί γρήγορα, μέσα στο peak της σεζόν.

 

Γι’αυτό φροντίστε η εταιρεία που θα επιλέξετε, να έχει δυνατό δίκτυο υποστήριξης κι αν είναι δυνατόν να διαθέτει αυτόνομα γραφεία και τεχνικούς στα δυο μεγάλα αστικά κέντρα : Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

 

Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να καλύψει το οποιοδήποτε αίτημα υποστήριξης σε όλη την Ελλάδα, άμεσα!

 

Πλήρη γκάμα ανταλλακτικών σε προσιτές τιμές

 

Αρκετές εταιρείες σε όλους τους κλάδους, χρησιμοποιούν μια παλαιωμένη τεχνική πώλησης όπου πωλούν τα μηχανήματα αρκετά φθηνά αλλά τα μετέπειτα ανταλλακτικά είτε για την προγραμματισμένη συντήρηση είτε για κάποια βλάβη, είναι ιδιαίτερα ακριβά!

 

Με αυτόν τον τρόπο υπερκαλύπτουν την χασούρα από το μειωμένο κόστος αγοράς.

 

Πριν την αγορά ενός κοστοβόρου μηχανήματος όπως μια επαγγελματική παγωτομηχανή, ελέγξτε και ρωτήστε γραπτώς το κόστος των ανταλλακτικών ώστε να γνωρίζετε από πρώτο χέρι τι θα πληρώσετε στην πρώτη στραβή που θα σας παρουσιαστεί.

 

Πολλές φορές συμβαίνει το παράλογο να είναι πιο συμφέρον η αγορά ενός καινούργιου μηχανήματος παρά να φτιαχτεί το ήδη υπάρχον μηχάνημα που παρουσίασε κάποιο πρόβλημα!

 

Ο όμιλος FROZENBAR-EASYHORECA με εκτεταμένο δίκτυο πωλήσεων και υποστήριξης σε όλη την Ελλάδα, με αυτόνομα γραφεία σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη, με δεκάδες ανταλλακτικά πάντα σε άμεση διαθεσιμότητα καθώς και πολύ χαμηλές και λογικές τιμές τόσο σε όλα τα μηχανήματα εξοπλισμού εστίασης όσο και στις παγωτομηχανές – και τα αναλώσιμά τους – είναι δίπλα σε κάθε επαγγελματία που θέλει να αναπτυχθεί και να καινοτομήσει.

[ Δείτε τις παγωτομηχανές FROZENBAR ]

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας στο 2310.444211 ή 210.2851710 για να συζητήσουμε τις δικές σας ανάγκες πάνω σε παγωτομηχανές καθώς και εξοπλισμό εστίασης γενικότερα.

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Ετοιμασία παγωτομηχανής για τη νέα σεζόν

 

Έρχεται η στιγμή που σιγά-σιγά θα ξεκινήσουν και πάλι οι παγωτομηχανές να λειτουργούνε στα καταστήματα εστίασης.

Τι πρέπει να γίνει όμως πριν βάλετε για πρώτη φορά σε λειτουργία τη παγωτομηχανή; Χρειάζεται κάποια συντήρηση ή κάποιο service; Πρέπει να γίνει κάποια αντικατάσταση στα ανταλλακτικά της παγωτομηχανής;

Όλες οι απαντήσεις για να ξεκινήσετε με ασφάλεια τη νέα σεζόν στο κομμάτι των παγωτομηχανών!

 

Έλεγχος παγωτομηχανής μετά τον χειμώνα

 

Αφού έχετε βεβαιωθεί ότι κλείσατε καλά τη παγωτομηχανή ενόψει χειμώνα σύμφωνα με τον οδηγό μας, τότε θα έχετε ελάχιστα ως μηδαμινά πράγματα να αντιμετωπίσετε πριν την νέα χρονιά.

Για αρχή, θα πρέπει να ελέγξετε τον ιμάντα της παγωτομηχανής και κατά πόσο έχε φθαρεί ή είναι σε άριστη κατάσταση. Ο ιμάντας είναι κάτι αναλώσιμο και καλό είναι να αλλάζει 1 φορά τον χρόνο, πριν το καλοκαίρι. Επίσης, θα πρέπει να δείτε τα υγρά της μηχανής παγωτού καθώς από την μη χρήση της και τις μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας, μπορεί να έχασε πίεση κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ένα άλλο βασικό πράγμα που πρέπει να ελέγξετε πριν βάλετε σε λειτουργία για πρώτη φορά μετά από απραξία τη παγωτομηχανή σας, είναι τα λαστιχάκια σε κάθε έμβολο. Σας προτείνουμε να τοποθετήσετε καινούργια λαστιχάκια πριν την εποχιακή σας χρήση και να τα αλλάζετε τουλάχιστον 1 φορά το μήνα.

Τα λαστιχάκια από την απραξία του χειμώνα θα έχουν φθαρεί και πολύ πιθανόν θα έχουν ξεραθεί επίσης. Η αλλαγή τους θα προλάβει αρκετά προβλήματα όπως το να σας τρέχει το μείγμα από τις κάνουλες, να «ανακατεύεται» η βανίλια με τη σοκολάτα, κ.α.

Αντικαταστήστε όλα τα λαστιχάκια της παγωτομηχανής και τοποθετήστε αρκετή ποσότητα από το ειδικό λιπαντικό FROZENBAR!

 

Καθαρισμός παγωτομηχανής με αέρα

 

Πριν τη πρώτη χρήση και ειδικά εάν δεν έχετε τυλίξει αεροστεγώς τη παγωτομηχανή με φιλμ, θα πρέπει ένας τεχνικός να την ανοίξει και να την καθαρίσει από τυχόν σκόνες και βρωμιές. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε τη καλύτερη δυνατή χρήση χωρίς να ζορίζεται δίχως λόγο η μηχανή.

Όσο περισσότερες βρωμιές και σκόνες έχει, τόσο περισσότερο θα ζορίζεται η μηχανή και θα δυσκολεύεται να ανταποκριθεί σε δύσκολες συνθήκες.

 

Καλό εσωτερικό καθάρισμα πριν την πρώτη χρήση.

 

Πριν την πρώτη χρήση θα πρέπει να καθαρίσετε πολύ καλά τους κυλίνδρους και τον κάδο του μείγματος, έτσι ώστε να μην έχει μυρωδιές ή βρωμιές από τον χειμώνα. Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα νερού μαζί με «ξινό» σε σκόνη, ώστε να γίνει μια απολύμανση της παγωτομηχανής με φυσικό τρόπο.

Μετά από αυτή τη διαδικασία, ρίξτε αρκετό νερό ώστε να γίνει καλό ξέπλυμα – η παγωτομηχανή σας είναι έτοιμη για χρήση!

Μη ξεχάσετε να δείτε και το αναλυτικό βίντεο της εταιρείας μας, όπου παρουσιάζεται ο σωστός τρόπος καθαρισμού μιας παγωτομηχανής!

Μέσα από αυτή τη μικρή – αλλά απαραίτητη – διαδικασία, η παγωτομηχανή σας καθαρίζει και είναι έτοιμη για μια ακόμη σκληρή, επαγγελματική χρονιά.

Οι επαγγελματικές παγωτομηχανές FROZENBAR είναι κατασκευασμένες για βαριά χρήση και απαιτούν την ελάχιστη δυνατή συντήρηση.

Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες μας και θα έχετε μηχανήματα τα οποία θα διαρκέσουν για δεκαετίες!

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Τα τεχνικά μέρη μιας παγωτομηχανής

Τα τεχνικά μέρη μιας παγωτομηχανής

 

Οι παγωτομηχανές είναι μηχανήματα που αποτελούνται από σύνθετα τεχνικά μέρη όπως κομπρέσσορες, πλακέτες, κ.ο.κ. Εδώ θα μάθετε όλες τις πληροφορίες γι’αυτά τα μέρη που συνθέτουν μια παγωτομηχανή FROZENBAR.

Για να λειτουργούν απροβλημάτιστα οι παγωτομηχανές θα πρέπει όλα τα περιφερειακά μέρη να συνεργάζονται αρμονικά έτσι ώστε το αποτέλεσμα που παράγουν να είναι εξαιρετικό.

Γι’αυτό το λόγο, όλες οι παγωτομηχανές FROZENBAR συναρμολογούνται με τα κορυφαία υλικά του χώρου: Γερμανικές πλακέτες, Ιταλικοί κομπρέσσορες, Δανέζικες βαλβίδες εκτόνωσης, stainless steel ανοξείδωτα μέρη.

Πάμε να δούμε αναλυτικά όμως τα μέρη που αποτελούν μια παγωτομηχανή FROZENBAR και γιατί την κάνει να ξεχωρίζει!

 

Εξωτερικό περίβλημα – Πλαστικά – Αλουμίνια: Ανάλογα το μοντέλο της παγωτομηχανής, διατίθεται είτε με βαμμένο πλαστικό υψηλής ποιότητας ABS (όπως η παγωτομηχανή RETRO), είτε με ανοξείδωτο ατσάλι stainless steel. Έτσι είστε σίγουροι ότι η παγωτομηχανή σας με τη σωστή συντήρηση δε πρόκειται ούτε να σκουριάσει ούτε να έχει φθορές στην εξωτερική της εμφάνιση!

 

Εσείς θα πρέπει απλά να την φροντίζετε και να την συντηρείτε, να μην την αφήνετε σε εξωτερικούς χώρους όπου παραμονεύει το θαλασσινό αλάτι(π.χ. δίπλα στη θάλασσα στην άμμο) χωρίς να την καθαρίζετε και φυσικά το χειμώνα, εάν την κλείνετε τη παγωτομηχανή, να συμβουλεύεστε τον οδηγό συντήρησης της εταιρείας μας που θα βρείτε εδώ.

 

Κομπρέσσορας συντήρησης: Πρόκειται για τον μικρό κομπρέσσορα των παγωτομηχανών FROZENBAR που σκοπό έχει να διατηρεί το μείγμα επάνω στους κάδους, για όσο το δυνατόν περισσότερες ημέρες φρέσκο. Εφόσον έχετε μια φυσιολογική ροή στο κατάστημα και δίνεται 30-40 παγωτά την ημέρα, τότε η παγωτομηχανή σας χρειάζεται καθάρισμα μόνο μια φορά την εβδομάδα! Χάρη στον εξτρά κομπρέσσορα, το καθάρισμα της μηχανής επιμηκύνετε και έτσι κερδίζετε χρόνο για άλλες εργασίας!

 

Κομπρέσσορας παραγωγής: Η καρδιά της μηχανής! Το κύριο συστατικό της επιτυχίας των παγωτομηχανών FROZENBAR. Όλες οι μηχανές παγωτού της εταιρείας μας τροφοδοτούνται με κορυφαίους κομπρέσσορες που φτιάχνονται στην Ιταλία και χρησιμοποιούνται από τις ηγέτιδες εταιρείες του κλάδου. Με την εισαγωγή ενός κορυφαίου και απροβλημάτιστου κομπρέσσορα στην παγωτομηχανή, εξασφαλίζουμε την αρμονική και δίχως προβλήματα λειτουργία της παγωτομηχανής.

 

Ο κομπρέσσορας δε χρειάζεται κάποια συντήρηση εκ μέρους σας – θα πρέπει μόνο να προσέχετε τις μετακινήσεις της παγωτομηχανής. Εάν για κάποιο λόγο την αλλάξετε τοποθεσία και την ταρακουνήσετε αρκετά, θα χρειαστεί να «κάτσει» 12-24 ώρες πριν την βάλετε σε λειτουργία ξανά.  Αυτό συμβαίνει για να επιστρέψουν τα υγρά στο κύκλωμα μετά το ταρακούνημα και να μην σας καεί ο κομπρέσσορας.

Κατά τα άλλα, μια φορά τον χρόνο στην αρχή της σεζόν, καλό είναι ένας ψυκτικός να ελέγξει το κύκλωμα καθώς και το επίπεδο των υγρών και εάν χρειάζεται, να συμπληρώσει.

 

παγωτομηχανή retroΠλακέτες: Οι μηχανές παγωτού FROZENBAR διαθέτουν 2 πλακέτες. Μια κύρια που βρίσκεται μέσα στη παγωτομηχανή και είναι υπεύθυνη για όλες τις βασικές λειτουργίες της μηχανής και μια στο μπροστά μέρους όπου εκεί γίνονται και οι ρυθμίσεις από τον χρήστη όπως θερμοκρασία παγωτού, θερμοκρασία συντήρησης, σκληρότητα παγωτού, κ.ο.κ.

 

Η εταιρεία μας συνεργάζεται με τα καλύτερα εργοστάσια του χώρου ώστε να έχουμε πάντα τις καλύτερες και πιο αξιόπιστες πλακέτες. Αυτός είναι και ο λόγος που στις περίπου 800 παγωτομηχανές τα τελευταία χρόνια, οι πλακέτες που έχουμε αλλάξει είναι ελάχιστες.

 

Καταλαβαίνουμε πως ακόμα και μια ημέρα χαμένη μέσα στη σεζόν, είναι τεράστια απώλεια για τον επαγγελματία. Γι’αυτό το λόγο φροντίζουμε οι μηχανές παγωτού καθώς και όλα μας τα προϊόντα να είναι υψηλής ποιότητας και πάνω απ΄όλα απροβλημάτιστα.

 

Η υψηλή ποιότητα των μηχανημάτων καθώς και όλων των α’ υλών που παράγουμε, έχει παίξει τεράστιο ρόλο στο να εδραιωθεί η FROZENBAR ως η νο1 εταιρεία στις πωλήσεις παγωτομηχανών τα τελευταία 4 χρόνια, με πάνω από 100 παγωτομηχανές τον χρόνο, αλλά και γενικότερα στο χώρο του εξοπλισμού εστίασης.

 

 

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Συνταγή για τα καλύτερα pancakes που έχετε φτιάξει ποτέ!

Συνταγή για τα καλύτερα pancakes που έχετε φτιάξει ποτέ!

 

Τα pancakes ή αλλιώς τηγανίτες, είναι ένα εξαιρετικό πιάτο που αποτελείται από αρκετές στρώσεις φύλλων τα οποία γαρνίρονται με πραλίνες, μέλι, σιρόπι σφενδάμου ή ακόμα και αλμυρά υλικά για να υλοποιήσετε αλμυρές δημιουργές!

Πως όμως μπορείτε να φτιάξετε αυτά τα «φύλλα» που αποτελούν τα pancakes ;

Εδώ σας έχουμε την καλύτερη συνταγή για pancakes μαζί με μικρά μυστικά για να φτιάξετε τις νοστιμότερες τηγανίτες της ζωής σας!

 

Σπιτικά pancakes

Όταν ψήνετε τα pancakes ή όταν τα ετοιμάζετε, έχετε αυτό στο μυαλό σας ως εικόνα: Τραγανά γύρω γύρω φύλλα pancakes και στη μέση άσπρα! Με τα tips που θα σας δώσουμε, θα πετύχετε να φτιάξετε 100% αυτό που έχετε ως εικόνα για ιδανικά pancakes!

 

Μερικά tips για το ψήσιμο των pancakes στο σπίτι

Εάν φτιάχνετε pancakes στο σπίτι, τότε φροντίστε το τηγάνι ή η κατσαρόλα σας να έχει ήδη κάψει και να είναι έτοιμη να υποδεχτεί το μείγμα σας. Ένας καλός τρόπος να δοκιμάσετε εάν η θερμοκρασία είναι η ιδανική, είναι να ρίξετε μια σταγόνα νερό στο σκεύος σας – το νερό θα πρέπει να «σβήσει» αμέσως. Εάν κρατάει, σημαίνει ότι το σκεύος σας δεν έχει φτάσει ακόμα την ιδανική θερμοκρασία.

Όταν φτιάχνετε pancakes στο σπίτι, με δικό σας χειροποίητο μείγμα, θα πρέπει είτε να ψεκάζετε το τηγάνι σας με σπρέι λαδιού ή να το αλείφετε με βούτυρο ή λάδι. Αυτό γίνεται για να μην σας κολλήσει το μείγμα και δεν βγαίνουν τα pancakes.

Για να φτιάξετε ομοιόμορφα pancakes, μπορείτε να πάρετε μεταλλικά στρόγγυλα φορμάκια και να χρησιμοποιείτε αυτά ως δοσομετρητή – να ρίχνετε δηλαδή το μείγμα pancakes μέσα στα φορμάκια έτσι ώστε να μην μεγαλώνει η διάμετρός τους και όλα να έχουν την ίδια διάσταση!

Επίσης – μην βιάζεστε να βγάλετε τα pancakes από την φωτιά. Ρίξτε το μείγμα και περιμένετε μέχρι οι φυσαλίδες να αρχίζουν να αναδύονται από την άψητη πλευρά. Τότε τα pancakes είναι έτοιμα για γύρισμα και για ψήσιμο λίγη ακόμα ώρα από την άλλη πλευρά!

 

Η καλύτερη συνταγή για σπιτικά pancakes

Αυτή είναι ίσως η καλύτερη συνταγή για pancakes στον κόσμο! Χρησιμοποιείται από εκατομμύρια νοικοκυριά και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά pancakes στο σπίτι!

Το μόνο μειονέκτημα της συνταγής είναι τα αρκετά συστατικά καθώς και ο χρόνος προετοιμασίας που χρειάζεται. Βέβαια υπάρχει λύση και σ’αυτό – θα την βρείτε στη συνέχεια!

Ο χρόνος προετοιμασίας των υλικών θα σας πάρει γύρω στα 5’ ενώ ο χρόνος ψησίματος περίπου στα 10’. Συνολικά, μέσα σε 15-20’ από την στιγμή που θα ξεκινήσετε, θα έχετε έτοιμα pancakes προς σερβίρισμα!

Υλικά που θα χρειαστείτε για το μείγμα pancakes:

 • 1,5 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 • 3,5 κουταλάκια του γλυκού baking powder
 • μισό κουταλάκια αλάτι
 • ¼ φλιτζανιού ζάχαρη
 • 1 & ¼ φλιτζανιού πλήρες γάλα
 • 1 αυγό
 • 3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο

 

Διαδικασία

Λιώστε το βούτυρο σε φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα και αφήστε το στην άκρη.

Σε ένα μεσαίο κύπελλο ανακατέψτε την ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι και το baking powder.

Ανακατέψτε το γάλα και το αυγό μαζί

Έπειτα ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί με ένα σύρμα ή με ένα ηλεκτρικό μίξερ. Το μείγμα θα πρέπει να είναι ελαφρώς παχύ. Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 30’ στο ψυγείο.

Ανάψτε το τηγάνι ή την κατσαρόλα και αφήστε την να ζεσταθεί καλά.

Αφού ζεσταθεί, αλείψτε με το βούτυρο ή το σπρέι έτσι ώστε να μην σας κολλήσουν τα pancakes.

Ρίξτε το μείγμα pancakes στο τηγάνι και ψήστε 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά

Γαρνίρετε με τα υλικά της αρεσκείας σας!

 

Σπιτικά pancakes για καταστήματα

Αυτή η διαδικασία και το μείγμα αφορά αποκλειστικά σπιτικά pancakes που γίνονται εκείνη την στιγμή. Δηλαδή φτιάχνεται όσο μείγμα θέλετε και επιτόπου το ψήνετε. Αυτό το σπιτικό μείγμα έχει αρκετά μειονεκτήματα όπως αρκετά υλικά, δεν διατηρείται στο ψυγείο πάνω από μερικές ώρες, είναι για περιορισμένη παραγωγή,κτλ.

 

Τι γίνεται όμως όταν τα καταστήματα θέλουν να προσφέρουν pancakes;

Υπάρχουν ειδικά μείγματα για τηγανίτες – pancakes που περιέχουν όλα τα απαραίτητα υλικά έτσι ώστε να φτιάχνετε εύκολα και γρήγορα το προϊόν στο κατάστημά σας. Η εταιρεία FROZENBAR παράγει ένα σπιτικό μείγμα για pancakes αλλά για επαγγελματική χρήση σε καταστήματα εστίασης. Περιέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά, είναι φτιαγμένο με φροντίδα και μεράκι και το κατάστημα το μόνο που έχει να κάνει, είναι να προσθέσει νερό στο μείγμα έτσι ώστε να πάρει την τελική του μορφή!

Χρησιμοποιώντας ένα επαγγελματικό μείγμα για pancakes, το κατάστημα κερδίζει σε χρόνο,χρήμα και ευκολία. Κατ’αρχή το επαγγελματικό μείγμα για pancakes διαθέτει όλα τα υλικά έτοιμα προς χρήση – δε χρειάζεται δηλαδή το κατάστημα να αναζητεί κάθε υλικό ξεχωριστά.

Επίσης, το επαγγελματικό μείγμα για pancakes FROZENBAR, έχει μεγάλη διατηρησιμότητα στο ψυγείο: Από την στιγμή που θα φτιάξετε το μείγμα(θα ανακατέψετε δηλαδή όσο μείγμα-σκόνη θέλετε με νερό) αυτό κρατάει 2-3 ημέρες στο ψυγείο. Μεγάλο πλεονέκτημα καθώς αποφεύγετε τις φύρες και μπορείτε να υπολογίζετε πόσο θα ξοδέψετε, σε μεγαλύτερο εύρος ημερών.

 

Είναι όμως καλό ένα μείγμα-σκόνη;

Το ότι το μείγμα για pancakes είναι σε σκόνη, δε παίζει κανένα ρόλο εάν θα είναι καλό ή όχι. Και στο σπιτικό μείγμα, όλα τα υλικά είναι σε σκόνη.

Έτσι και στο επαγγελματικό μείγμα FROZENBAR, τα υλικά βρίσκονται σε σκόνη παστεριωμένα και το μείγμα γίνεται ζωντανός οργανισμός, μόλις προσθέσετε το νερό (κάτι αντίστοιχο με το σπιτικό μείγμα).

Ακόμη, το μείγμα pancakes FROZENBAR έχει όλες τις προδιαγραφές ενός σπιτικού μείγματος και επίσης τέλεια γεύση με άριστο αποτέλεσμα εμφάνισης!

Τέλος, στα πλεονεκτήματα του μείγματος είναι η χαμηλή τιμή(το τελικό κοστολόγιο βγαίνει πιο χαμηλά απ’οτι η σπιτική συνταγή για pancakes), το σταθερό αποτέλεσμα(πάντα τα pancakes θα βγαίνουν το ίδιο τέλεια) καθώς και ότι το μείγμα κρατάει 2-3 ημέρες στο ψυγείο, δίχως να χρειάζεται να το πετάξετε!

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter